Sille og MilleHistorie

Kaninen kommer oprindeligt fra landene omkring den vestlige del af Middelhavet. Allerede for 2.000 år siden blev den holdt som husdyr og er gennem udsætninger, undslupne dyr og naturlig spredning blevet spredt til det meste af Europa og andre dele af verden. I Danmark lever der vilde kaniner i Sønderjylland og på flere små øer.

Udseende

En kanin kan let forveksles med en hare, men kaninen er mindre og har en mere rund og kompakt kropsform. Ørerne og benene er kortere, og pelsen er mere ensfarvet.  Kaninens hale har en tydelig hvid underside, og halen virker som en lille, hvid kvast, når den løber.

Levevis

Kaniner lever i kolonier og bor i gange som de graver i jorden. Den dominerende han parrer sig med de fleste af koloniens hunner. Hunkaninen føder sit første kuld i februar (i gennemsnit 5 unger pr. kuld), og allerede efter en måned kan de klare sig selv. Hun kan få 3-4 kuld om året, og ungerne bliver kønsmodne allerede i en alder af 3-4 måneder og nogle kan således nå at formere sig allerede samme år som de er født. Kaniner bliver normalt 6-8 år gamle, men de fleste dør dog, inden de bliver så gamle.

Naturskolens kaniner

Naturskolen har 2 kaniner; to hunner Sille og Mille. De to kaniner er adopteret fra Dyreinternatet i Rødovre d. 11/8-11. De to kaniner erstatter de gamle kaniner, Ninus og dens mor Stampe grundet alderdom.

Naturskolen har ikke mulighed for at tage imod uønskede kæledyr.